Sirocco ATB Team

Hoe het allemaal begon .....

In het voorjaar van 1996 na het rijden van diverse ATB-toertochten werd op een verjaardag het plan gesmeed om zelf ook een toertocht te organiseren en al snel werd de Sirocco ATB toertocht geboren.
Nico, Peter, Jack, Eric en John van de 'De Crom-van de Klundert' familie aangevuld met Ko Schrijver, Peter Hofland en Ton van Hassel. Om alles goed vast te leggen en tochten te kunnen organiseren besloten we om er direct maar Stichting ATB-team Sirocco van te maken.

Maar toen begon de uitdaging pas, wie A zegt moet ook B zeggen. Nadat er een draaiboek in elkaar was gezet zijn we in de zomer van 1996 begonnen met vergaderen en op 1 december 1996 hebben we onze eerste Sirocco ATB toertocht verreden.
Het was heel slecht weer op die dag maar er kwamen toch zo'n 400 deelnemers op af en daar waren we heel blij mee en was zeker een stimulans om door te gaan.

Vanaf toen werden we steeds professioneler en werd het parcours ieder jaar weer meer geoptimaliseerd en zochten we de mooie paden en single tracks op in de mooie bossen op de Brabantse Wal.
Dit jaar organiseren we alweer voor de 24e keer onze tocht, dit kunnen wij niet zonder alle familieleden en de vrienden van ons Sirocco ATB-team. In totaal zijn er op de dag zelf zo'n 60 vrijwilligers op pad om de tocht te laten slagen.